Peste 11.500 de copii au fost ajutați anul trecut de medicii clujeni, prin intermediul serviciului ALOPEDI

Serviciul gratuit de callcenter ALOPEDI – 0364-917, dedicat sfaturilor medicale, pediatrice este tot mai solicitat.

Proiectul este gestionat de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca. Anul trecut, 11.561 de copii au fost ajutați, în mod direct, de specialiștii de la ALOPEDI, numărul părinților care apelează la acest serviciu fiind tot mai mare.

În cazul a 65,15% dintre apeluri, medicii ALOPEDI au acordat sfaturi care au permis îngrijirea la domiciliu a copilului bolnav. S-a evitat, în acest fel, deplasarea la serviciile de urgență și camerele de gardă, de obicei supraaglomerate, a nu mai puțin de 7.533 de copii.

În același timp, 2.621 de copii au fost îndrumați spre medicul de familie pentru consult în următoarele 24 de ore, în timp ce doar 1.407 mici pacienți au fost îndrumați spre camerele de gardă sau serviciile de urgență.

Intervenția serviciului de Ambulanță a fost necesar doar în șapte cazuri.

În ceea ce privește numărul apelurilor provenite din alte județe, acesta este, de asemenea, în creștere. Astfel, anul trecut, jumătate dintre apeluri au fost din alte județe. Cele mai multe apeluri extrajudețene au fost preluate din București – 15%, urmat de Brașov, Constanța și Prahova.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: