Peste 2.000 de elevi din Cluj-Napoca vor primi tablete gratuite pentru acces la cursurile online

Peste 37.000 de elevi învață în Cluj-Napoca, de la clasa zero până la a 12-a. Aproape 2.100 dintre aceștia nu beneficiază de acces la tehnologie, astfel că vor primi tablete cu ajutorul cărora să poată participa la cursurile desfășurate online.

Primăria clujeană a alocat în acest sens peste 320.000 de euro, în ședința de astăzi a Consiliului Local. Suma necesară urmează să fie completată de alocări din bugetele școlilor, care pot finanța și achiziția de cartele care să le permită elevilor accesul la internet. Școala cu cei mai mulți beneficiari este cea din cartierul Someșeni.

„Aceste tablete vor fi înmânate în regim juridic asemănător manualului, la sfârșitul ciclului educațional se returnează tableta școlii la fel ca manualul, pentru ca toți elevii, indiferent de situația materială, din acest oraș, să aibă acces la educația digitală. Cele mai multe merg la școala gimnazială Traian Dârjan – 240. Aceste tablete au și posibilitatea de a avea cartelă, astfel încât să poată fi accesibil WiFi din orice situație și din orice loc din municipiul Cluj-Napoca, pentru ca toți copiii să aibă acces la educație și în special la educație digitală”, a spus primarul Emil Boc, în deschiderea ședinței de Consiliu Local de astăzi.

Inițial, aproximativ 1.700 de elevi urmau să beneficieze de tablete, însă numărul a fost suplimentat după o reevaluare făcută de reprezentanții instituțiilor de învățământ din oraș.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: