Peste 2.000 de tablete și calculatoare au ajuns la elevii clujeni. Există încă o mare nevoie pentru copiii din mediul rural

Distribuția celor peste 2.100 de tablete cumpărate de Primăria Cluj-Napoca pentru elevii din municipiu a fost finalizată, însă în restul județului, necesarul este dublu. Un ajutor a venit de la Inspectoratul școlar.

Peste 6.000 de elevi din județul Cluj nu aveau, la începutul pandemiei de coronavirus, acces la tehnologie pentru desfășurarea cursurilor online. Inspectoratul Școlar a distribuit, din donații, aproximativ 100 de calculatoatre și tablete. Necesarul este încă mare, dar acțiunea a fost dublată de mai multe inițiative ale comunităților.

„În toate zonele județului am ajuns. Și în zona Huedin și spre Gherla – Dej și Câmpia-Turzii, Turda, în comune din zona respectivă. Necesarul este cu mult mai mare, sunt și comunități care au identificat soluții pe plan local, persoane fizice sau consilieri locali care au luat această inițiativă și au cumpărat un anumit număr de tablete, la Ceanu Mare, la Iara, la Ciurila, la Mociu, deci sunt și primari sau consilieri locali care au identificat soluții pe plan local și au colaborat cu ONG-uri și fundații”, a spus Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Cluj.

În Cluj-Napoca, cele mai multe tablete le-au fost distribuite elevilor de la școlile „Traian Dârjan”, din Someșeni, „Octavian Goga”, din Mănăștur și „Nicolae Titulescu”, din Gheorgheni.

De asemenea, și o parte dintre cadrele didactice au beneficiat de calculatoare sau de tablete, achiziționate anii trecuți prin diverse programe ale școlilor.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: