Peste 2.600 de candidați s-au înscris deja la admiterea de toamnă a UBB. Care sunt cele mai căutate facultăți

Număr mare de candidați la Universitatea „Babeș-Bolyai” și pentru admiterea de toamnă.

La nivelul programelor de licență, cea mai căutată facultate este, după primele două zile de înscriere, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, urmată de Facultatea de Matematică şi Informatică, respectiv de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.

În ceea ce privește programele de master, cei mai mulți candidați s-au orientat, în primele două zile de înscriere, către Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, urmată de Facultatea de Drept și de Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației.

Sesiunea de toamnă a admiterii la UBB vine cu specializări noi atât la nivelul studiilor de licență, cât și la nivelul masteratelor, unele dintre cele mai așteptate programe noi fiind cele de masterat didactic, care se adresează absolvenților de licență ce doresc să se orienteze spre o carieră didactică, dar și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar.

La nivel de licență, în sesiunea de toamnă a au fost scoase la concurs aproape 500 de locuri bugetate şi aproximativ 650 de locuri bugetate la nivel master.

Pe lângă locurile bugetate, candidaţii au la dispoziție și aproape 5.200 de locuri cu taxă la nivel licenţă-zi, respectiv 100 de locuri cu taxă la forma de învăţământ cu frecvență redusă, precum și aproximativ 4.900 de locuri cu taxă la nivel master zi și învăţământ cu frecvență redusă.

 

Ne poți asculta și aici: