Peste 20 de muzicieni vor aduce bucurie în sufletele pacienților și personalului medical de la Spitalul Clujana

O orchestră compusă din tineri muzicieni va susține un concert caritabil pentru bolnavii și cadrele medicale de la Spitalul Municipal din Cluj.

Muzica lui Mozart și Piazzola va răsuna vineri în curtea spitalului nu doar pentru alinarea celor aflați în suferință, ci și în semn de prețuire pentru cadrele medicale, care nu se dau bătute în lupta cu boala.

Evenimentul face parte din proiectul New Hope și este organizat de violoncelistul Octavian Lup, în parteneriat cu orchestra A.T.A.C.

„După cum spunea marele George Enescu, muzica trebuie să pornească de la inimă și să se adreseze inimii. Acesta este și scopul proiectului New Hope și anume de a ajunge la sufletele oamenilor. Ne adresăm în special celor care sunt în suferință, pe un pat de spital și nu pot ajunge la un concert sau într-o sală de spectacole. De aceea venim noi la ei cu o orchestră întreagă, formată din peste 20 de oameni”, spune Octavian Lup.

Evenimentul de la Clujana se va desfășura de la ora 11. După concertul din Cluj, artiștii au în plan să ducă muzica clasică și la alte spitale din țară, dar și la azilele de bătrâni.

 

Ne poți asculta și aici: