Peste 4.500 de elevi clujeni încep luni Bacalaureatul. Prima probă e cea scrisă, la limba și literatura română.

Peste 4.500 de elevi clujeni încep luni Bacalaureatul, cu proba de limba și literatura română. Autoritățile și școlile au luat măsuri pentru limitarea la maximum a contactului între participanți și a riscului de răspândire a COVID-19. 

(Foto: Inspectoratul Școlar Județean Cluj/Facebook

 

Va fi primul examen în condiții de pandemie pentru absolvenții de liceu, astfel că, pentru evitarea răspândirii coronavirusului, ei vor trece prin triajul epidemiologic înainte de a intra în sală, cum s-a întâmplat și în cazul Evaluării Naționale.

În județul Cluj, probele vor avea loc în 50 de centre de examen, a spus inspectorul școlar general Marinela Marc:

„Suntem județul cu cele mai multe centre de examen și un număr mare de absolvenți, și dacă metodologia a permis copiilor să își desfășoare proba în școala lor, dacă sunt minumim 30 de absolvenți, noi am permis, tocmai pentru a respecta aceste măsuri. Nu am forțat deplasarea loc în alte localități, pentru că am găsit și resursa umană necesară”, a spus la EBS Radio inspectorul școlar general al județului Cluj, Marinela Marc.

Examenele au loc săptămâna viitoare, iar rezultatele finale ale Bacalaureatului, după analizarea contestațiilor, vor fi anunțate în 5 iulie.

La Cluj, Peste 600, dintre participanți sunt din promoții anterioare. Există și 15 cazuri speciale, elevi care au nevoie de asistență sau de timp suplimentar, respectiv 24 de elevi din învățământul special, pentru deficienți de auz sau de vedere, care beneficiază de măsuri specifice de examinare.

Ovidiu Cornea