Peste 40 de pacienți cu Covid-19, externați la Cluj, de la începutul pandemiei

Numărul persoanelor infectate cu Covid 19, declarate vindecate și externate în spitalele clujene a ajuns la 46. Mai bine de jumătate dintre acestea sunt din județ.

Doar astăzi au fost externate încă 7 persoane, dintre care 6 din județul Cluj. Persoanele declarate vindecate astăzi au vârste între 33 și 69 de ani, iar una dintre ele este cadru medical. Un alt cadru medical, de la Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie, a fost externat ieri.

Astfel, totalul pacienților externați ajunge la 46, dintre care 28 sunt din județ.

Tratamentul mediu, 11.200 de lei

Costul mediu de tratament al unui pacient este de 11.200 de lei, potrivit datelor oferite de prefectul Mircea Abrudean. Această valoare s-a aplicat în majoritatea cazurilor de persoane externate, însă au existat și unele excepții. Astfel, costul maxim de tratament a ajuns la aproape 34.000 de lei, în cazul unui pacient tratat în terapie intensivă și vindecat ulterior.

Aproximativ 180 de persoane, încă internate

În prezent, la Spitalul de Boli Infecțioase și la cel de Boli Pulmonare din Cluj-Napoca sunt internate aproximativ 180 de persoane, dintre care 120 din județul Cluj.

16 dintre acestea sunt tratate în secțiile de terapie intensivă de la cele două spitale amintite și de la clinica Medicală 1.

Astfel, de la debutul pandemiei în România, la Cluj au fost îngrijiți peste 220 de pacienți. S-au înregistrat de asemenea și 4 decese.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: