Peste 45 de milioane de euro au fost cheltuiți la Cluj-Napoca de spectatorii veniți la festivalul Untold

Minimum 150 de euro au cheltuit, în medie, turiștii care au venit la Cluj-Napoca la festivalul Untold. Iar numărul acestora a fost de peste 300.000.

Peste 45 de milioane de euro au rămas la Cluj-Napoca după festivalul Untold, care a ținut patru zile. Potrivit organizatorilor, la o primă estimare, din cei peste 370.000 de participanți, 300.000 au venit din afara Clujului. Iar aceștia au cheltuit fiecare în medie, în cele 4 zile de festival, cel puțin 150 de euro. Banii au fost cheltuiți pe cazare, transport, la restaurante, terase, la cumpărături sau vizite la muzee.

Potrivit organizatorilor, 20% dintre cei peste 370.000 de participanți la festival sunt din județul Cluj, 20% din străinătate, iar restul de 60% au venit din toată România.

„Cluj-Napoca și România au câștigat mult mai mult la capitolul imagine. Se scrie și se vorbește la superlativ în toată lumea, iar tot participanții străini intervievați declară că și-au schimbat total părerea despre România și că au fost impresionați de ospitalitatea clujenilor. Bugetul festivalului, pentru ediția aniversară, a depășit suma de 16 milioane de euro”, au arătat organizatorii.

 

Ne poți asculta și aici: