Peste 45 de proiecte pentru comunitate ale tinerilor clujeni vor fi finanțate și în acest an

S-a dat startul înscrierilor pentru Com’ON Cluj-Napoca ‘20! Proiectele tinerilor vor fi finanțate de primărie cu maximum 3.500 de lei.

O nouă ediție a procesului de bugetare participativă Com’ON Cluj-Napoca a fost lansată astăzi. Inițiativele sunt așteptate de la grupuri de tineri clujeni cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani, iar proiectele vor sta sub îndemnul „Let’s do well together!”.

Tema a devenit, astfel, esențială în această perioadă atipică, iar tinerii pot veni cu soluții creative și interesante atât pentru ei, cât și pentru întregul oraș.

Înscrierile sunt deschise până în 8 august 2020. Clasamentul se va face pe bază de vot online și minimum 45 de inițiative vor fi finanțate de către Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca cu câte maximum 3.500 de lei, urmând să fie implementate până în noiembrie 2020.

Cine și cu ce poate participa?

Sunt invitate să participe https://comoncluj.ro/regulament grupuri de tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani. Un grup poate propune oricâte inițiative consideră, însă vor fi premiate maximum 3, dacă acestea se califică din punct de vedere al numărului de voturi.

Temele prioritare relevante pentru realitatea urbană clujeană pe care Com’ON Cluj-Napoca pune accent la această ediție sunt

Sănătate/Health – Cum se simt tinerii acum și ce pot face ca să ne simțim noi toți mai bine, atât fizic cât și mintal?

Învățare/Learning – Cum se pot echipa tinerii mai bine pentru a se descurca în viață? Ce doresc să însușească pentru asta?

Participare/ Engagement – Ce pot face tinerii pentru comunitate, cum se pot implica în viața orașului?

Activarea Mediului/ Enabling Environment – De ce fel de oraș au nevoie tinerii pentru a-și trăi potențialul la maxim și a se implica în rezolvarea nevoii tuturor membrilor comunității și în dezvoltarea orașului?

 

Ne poți asculta și aici: