Peste 6.600 de tablete vor ajunge, în perioada următoare, la elevii clujeni

Peste 4.700 de tablete vor fi distribuite săptămâna aceasta elevilor clujeni, pentru ca ei să își poată desfășura activitățile de învățare online.

„Cele 4.723 de tablete achiziționate de MEC vor ajunge la elevi din 36 de școli, majoritatea din mediul rural, dar și din Gherla, Dej, Huedin, Câmpia Turzii, facilitând accesul elevilor la activități de învățare online. La acestea, se vor adăuga, în zilele următoare, alte 1.890 de tablete achiziționate de ISJ Cluj, din sume alocate de MEC, prin H.G. nr. 756/2020, demers complementar celorlalte inițiative și eforturi de cuprindere a tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, pe una dintre liniile de finanțare, în vederea accesării resurselor și a echipamentelor digitale necesare învățării online, în funcție de nevoile specifice identificate la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar, mai ales din zona rurală a județului Cluj”, a declarat Marinela Marc, inspectorul școlar general al județului Cluj.

De asemenea, autoritățile locale din județul Cluj, în parteneriat cu unitățile de învățământ preuniversitar, au depus proiecte pentru achiziționarea de echipamente IT, necesare completării resurselor digitale de care dispune fiecare unitate de învățământ preuniversitar, din fonduri europene, în vederea optimizării desfășurării activităților educaționale prin intermediul tehnologiei, precum și pentru creșterea numărului de elevi cu acces la infrastructura educațională digitală de calitate.

În județ învață aproape 100 de mii de elevi, iar peste 90% dintre ei dețin echipamente digitale necesare pentru a putea participa la cursurile online, potrivit reprezentanților ISJ.

 

Ne poți asculta și aici: