Peste 99.000 de elevi și preșcolari din județul Cluj trebuie să stea, începând de astăzi, acasă

Școlile și grădinițele s-au închis de astăzi pe întreg teritoriu României pentru a se evita răspândirea infecției cu Covid-19.

În județul Cluj, peste 99.000 de elevi și preșcolari de la 200 de școli și grădinițe trebuie să stea acasă.

În această perioadă, deciziile cu privire la predarea online a unor materii poate fi luată de către fiecare unitate de învățământ în parte, în cazul în care se poate face acest lucru.

„Sunt suspendate toate activitățile didactice, toate activitățile extrașcolare, respectiv olimpiade, concursuri, tabere, orice fel de activitate care reclamă un număr mai mare de copii. În privința recuperării materiei, decizia va aparține consiliilor de administrație din fiecare școală în parte, care vor stabili și programul cadrelor didactice. Există și posibilitatea recuperării după terminarea acestei perioade sămbăta sau după-amiaza”, a spus Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Tot începândsde astăzi au fost suspendate cursurile și la Universitatea Babeș-Bolyai, în timp ce Universitatea de Medicină și Farmacie  și-a transferat întreaga activitate didactică online încă de săptămâna trecută.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: