Pledoarie pentru curaj a profesorului Mircea Miclea, la EBS Radio: „Dacă acceptăm riscuri, ne vom dezvolta”

„Nu contează atât de mult ce face acest virus cu noi, contează ce facem noi!”, spune profesorul Mircea Miclea, la EBS Radio.

Pentru această perioadă de restricții, Mircea Miclea recomandă să ne stabilim un proiect personal concret, oricare ar fi acesta, fie că e să recapitulăm materia, dacă suntem elevi, să zugrăvim casa sau să învățăm să cântăm la chitară. „Stabilește o disciplină, este pasul doi și utilizează situația pentru a-ți cultiva o calitate, bunătatea de exemplu,” spune Mircea Miclea.

Mereu vor fi riscuri

În opinia sa, evoluția ține de a îndrăzni să experimentezi. De aceea, spune Mircea Miclea, în județele unde sunt foarte puține cazuri de infectare cu noul coronavirus ar fi trebuit reluată școala.

Trebuie să ne gândim ce vrem să facem cu viața noastră, atrage el atenția și, dacă acceptăm riscuri, ne vom dezvolta. Siguranța personală a devenit prioritatea majorității persoanelor, ceea ce ne face pasivi și ar întârzia dezvoltarea.

Mircea Miclea sublinează și efectele negative ale lipsei de muncă pentru oameni. Aceasta este o sursă de depresie, pentru că „munca este principala sursă de sens. Pentru că prin muncă noi producem rezultate. Acestea nu sunt bune numai pentru noi. Prin intermediul lor facem bine și pentru semenii noștri”.

Cei care nu mai au acces acum la muncă, să se orienteze pentru învățare, sugerează el, spre o nouă competență.

Să nu ne lăsăm acaparați de frică, recomandă Mircea Miclea, și să îndrăznim. Ascultați interviul pe care  profesorul Mircea Miclea i l-a acordat lui Tiberiu Crișan, aici:

Ne poți asculta și aici: