Poftiți „La Operă”! Noua stagiune a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca se deschide cu un spectacol devenit deja tradiție

Pentru cel de al cincilea an consecutiv, Opera Națională Română din Cluj-Napoca va marca deschiderea noii stagiuni printr-un spectacol în aer liber, care va fi pus în scenă în Piața Avram Iancu. Accesul la acest regal de muzică și culoare este liber.

Programul interpretat în cadrul concertului La Operă are menirea de a anunța, prin reprezentative momente orchestrale, solistice, de ansamblu sau corale, câteva dintre principalele titluri operistice planificate pentru noul sezon liric, ediția 2019 a evenimentului, potrivit reprezentanților Operei din Cluj-Napoca.

În cadrul spectacolului vor putea fi ascultate și arii celebre, cum ar fi Habanera din „Carmen” de Georges Bizet, O, mio babbino caro din „Gianni Schicchi” de Giacomo Puccini, Vision fugitive din „Hérodiade” de Jules Massenet, arii care nu se neregăsesc în repertoriul stagiunii curente a Operei.

Cât despre premiere, în noua stagiune va fi pusă în scenă opera Macbeth de Giuseppe Verdi.

Dar nu numai auzul melomanilor va fi încântat de către soliștii, corul și orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca, aflate sub bagheta dirijorului Gheorghe Victor Dumănescu, ci și privirea.

„Multitudinea de culori, lumini și minunatele costume prezente pe esplanada din fața clădirii Operei clujene, vor cuceri, cu siguranță, întregul public aflat în Piața Avram Iancu”, au arătat organizatorii.

Spectacolul care va deschide noua stagiune la Opera din Cluj-Napoca va avea loc sâmbătă, 31 august, de la ora 20.00. Evenimentul este organizat de Opera Națională Română din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj.

 

Sursa foto: Opera Națională Română din Cluj

 

X
X
X