Polițiștii locali clujeni vor fi dotați cu camere de luat vederi. Bonțidean: „Vom avea permanent contact cu ce se întâmplă în teren”

Intervențiile polițiștilor locali vor fi filmate cu ajutorul unor camere video pe care le vor avea în permanență la ei.

Camerele vor permite atât monitorizarea convorbirilor pe care aceștia le au cu cetățenii, dar și transmiterea de imagini live de la evenimentele publice la care sunt prezenți.

Aparatele au dimensiuni foarte mici și vor fi atașate de echipamentul polițiștilor. Este un accesoriu folosit deja în alte țări din Vest, dar și în România.

„Poți să ai posibilitatea de a monitoriza orice situație. Camerele funcționează opt ore, pe perioada cât ei sunt în serviciu și se înregistrează absolut tot, traseele pe care le-au parcurs, poți să vezi anumite probleme din teren. Este un aparat minuscul de la care poți să preiei datele, care sunt transmise în dispecerat. De exemplu, dacă este un incendiu în zona CUG-ului, eu nu am posibilitatea sau primarul sau altcineva să meargă instant acolo, dar vom avea posibilitatea de a vedea imagini live prin dispeceratul poliției locale, transmisă de acea cameră”, spune Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale Cluj, care a precizat că această investitie este necesară pentru un oraș ca și Cluj-Napoca.

Primăria clujeană a demarat procedurile tehnice pentru cumpărarea aparatelor care vor ajunge curând în dotarea Poliției Locale Cluj.

 

Ovidiu Cornea

 

X
X
X