Potențialul ascuns al zonelor adormite ale orașului. O mini excursie ghidată și o provocare la imaginație

În cadrul evenimentului Noaptea Cercetătorilor, clujenii curioși au putut lua parte la un tur ghidat pe un traseu care cuprinde obiective semnificative din perspectiva regenerării urbane. Ghidul a fost arhitectul Dan Clinci, care ne duce și pe noi într-o versiune scurtă, audio, a acestui tur. El i-a spus Ancăi Brășfălean și câte ceva despre istoria fiecărui loc, și de ce ar merita aduse la viață toate aceste zone momentan abandonate, în ce fel ar putea aduce un pus de valoare comunității.

 

De fapt, câteva dintre aceste obiective au intrat deja într-un proces de regenerare. Invitatul nostru ne spune pe care dintre cele care încă își așteaptă rândul ar paria că ar aduce mari beneficii orașului.

Provocarea pentru noi toți este concursul de regenerare urbană la care suntem așteptați să participăm. Este nevoie doar de puțină curiozitate și imaginație. Concret, trebuie să identificați locuri uitate din oraș și să le propuneți o nouă viață. Detalii despre concursul organizat de Noaptea Cercetătorilor în parteneriat cu Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară şi Mediu “Ernest Lupan” aflați în interviul de mai jos.

Ne poți asculta și aici: