Povești terapeutice pentru copii: cum să își facă prieteni noi, cum să facă față conflictelor și situațiilor neprevăzute?

În acestă toamnă Centrul de creație MAIDAN din Cluj pregătește și va susține o serie de spectacole educative pentru copii cu vârste între 5 și 10 ani.  EBS Radio este partener media al acestui proiect. Spectacolele își propun să ofere copiilor modele, exemple, situații din care să învețe cum să se adapteze la diverse situații noi.

Spectacolele sunt, în fapt, povești terapeutice scrise cu ajutorul unui dramaturg și a unui expert în educație iar apoi interpretate de actori profesioniști. Poveștile abordează situații concrete, în care puterea de adaptare a copiilor este pusă la încercare.

1. Prieteni noi (poveste despre demnitate și egalitate) – titlul poveștii: Lumea văzută prin lentilă (actor: Filip Odangiu)

2. Certuri cu fratele sau sora (despre gestionarea adversității și păstrarea conștientă a unei relații bune cu persoane apropiate)- titlul poveștii: În pădurea Bogății (actor: Bogdan Gontineac)

3. Ridică-te și râzi (despre depășirea obstacolelor și învățarea din eșecuri) – titlul poveștii: Cariera unui tenismen fără rachetă (actor: Cătălin Florea)

Fiecare spectacol, cu o durată de 20 minute, va fi urmat de un atelier educativ de tip art&craft, care prin activitățile incluse, va contribui la fixarea informațiilor terapeutice transmise. Poveștile au fost adaptate și pentru format audio și pot fi ascultate mai jos.

Proiectul Povești terapeutice pentru copii este realizat de Centrul de creație MAIDAN și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Ascultați mai jos poveștile rezultate deja din acest proiect.

 

1. LUMEA VĂZUTĂ PRIN LENTILĂ

Filip Odangiu

O poveste despre demnitate și egalitate

 

 

 

2. ÎN PĂDUREA BOGĂȚII

Bogdan Gontineac

O poveste despre gestionarea adversității și păstrarea 
conștientă a unei relații bune cu persoane apropiate

 

 

 

 

3. CARIERA UNUI TENISMEN FĂRĂ RACHETĂ

Cătălin Florea

O poveste despre depășirea obstacolelor și învățarea 
din eșecuri

 

EBS Radio

Ne poți asculta și aici: