Poveștile copilăriei, în interpretarea actorilor de la Teatrul Puck, vor fi disponibile online

Basme cunoscute din literatura română și universală, citite de actorii celor două secții ale Teatrului de Păpuși Puck din Cluj, vor fi disponibile, în curând, online. 

Publicul va avea acces la aproximativ 40 de înregistrări în limba română și la 23 de povești în limba maghiară, pe site-ul instituției.

„Proiectul se numește „AudioPuck – Poveștile copilăriei” (în română) și „AudioPuck – Basmele popoarelor (Népek meséi)” (în limba maghiară). Pentru ca demersul să ajungă la copiii din toată țara, Teatrul de Păpuși Puck a încheiat un parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării. Demersul artiștilor clujeni vine în sprijinul educatorilor, învățătorilor și profesorilor, care vor putea folosi înregistrările ca material didactic și suport educativ pentru orele de limbă și literatură, atât pentru limba română, cât și pentru limba maternă a minorității maghiare din România. „AudioPuck” cuprinde o serie de înregistrări audio în limbile română și maghiară a unora dintre cele mai importante texte din programele școlare (preșcolari, ciclul primar), în lectura actorilor Teatrului de Păpuși Puck. Proiectul susține programa școlară a claselor I-IV, la limba și literatura română și maghiară, cu instrumente de educație nonformală”, au transmis reprezentanții teatrului de păpuși.

Proiectul face parte din campania „#ÎmiPASĂ #ȘcoaladeAcasă”, derulată de Ministerul Educației și Cercetării.

Activitățile vor fi realizate cu titlu gratuit direct în portalul Teatrului de Păpuși Puck. Ministerul va asigura punerea la dispoziţia tuturor instituțiilor publice de învățământ a acestor înregistrări. Protocolul este în vigoare până în 31 septembrie, dar va continua în anul școlar 2020 – 2021.

 

Ne poți asculta și aici: