Prefectul Clujului și familia acestuia, internați cu COVID-19. Mircea Abrudean face apel la clujeni să fie responsabili

Prefectul Județului Cluj, Mircea Abrudean, soția și copilul acestuia de 9 luni au fost confirmați cu COVID-19. Toți trei sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Mircea Abrudean și soția lui au fost vineri, în 3 iulie, cu băiatul lor de 9 luni la UPU Pediatrie, pentru că acesta avea febra.

„După consultul de specialitate, medicii au constatat că are faringo amigdalită. Având în vedere simptomatologia, a fost testat pentru Covid- 19. Rezultatul a venit pozitiv, motiv pentru care ne-am testat și eu și soția mea, ambele rezultate fiind pozitive, cu toate că suntem asimptomatici.”

Apel la responsabilitate

„Vreau sa îi îndemn încă o dată pe toți clujenii să fie responsabili, să se prezinte la medic atunci când prezintă simptome, iar celor care încă pun la îndoiala existența acestui virus, să se gândească de două ori înainte de a face astfel de afirmații. Am toată încrederea în sistemul nostru medical, care a avut rezultate excelente până acum și sunt convins că vom trece cu bine peste această perioadă!”, a transmis prefectul Mircea Abrudean.

Prefectul a precizat că în prezent are loc o anchetă epidemiologică realizată de Direcția de Sănătate Publică Cluj și că vor fi testate doar acele persoane cu care a fost în contact care prezintă simptome. El a adăugat că sursa infectării nu poate fi, deocamdată, identificată, existând transmitere comunitară.

Situația în județ

Numărul total al persoanelor depistate pozitiv cu Covid-19 este de 75, dintre care 52 din județul Cluj. Acestea sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

  • 6 persoane din județ au fost depistate în ultimele 24 de ore
  • 2 persoane depistate pozitiv Covid-19, asimptomatice, externate în baza Ordinul Ministrului Sănătății 555/2020, ambele din județul Cluj, în ultimele 24 de ore
  • 8 persoane internate la terapie intensivă, dintre care 5 din județ
  • Total vindecați și externați: 595, dintre care 467 din județul Cluj
  • Total decedați: 34, dintre care 21 din județul Cluj.

Ne poți asculta și aici: