Prefectul Mircea Abrudean se externează astăzi, după 10 zile de spitalizare: „Voi face un nou test la 14 zile!”

Prefectul județulului Cluj, Mircea Abrudean se externează astăzi, alături de familie, după 10 zile de spitalizare. El a făcut în același timp un apel la responsabilitate.

„Astăzi se împlinesc 10 zile de la data la care am fost confirmați pozitiv cu Covid-19 și, conform Ordinului MS Nr. 1137/23.06.2020, am solicitat externarea, fiind asimptomatici. Vom rămâne în continuare în izolare la domiciliu, așa cum prevăd regulile. Mulțumim întregului personal de la Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Cluj-Napoca pentru profesionalismul și dedicația cu care își fac meseria și pentru grija pe care o acordă tuturor pacienților internați aici”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Cei trei au fost reconfirmați cu Covid-19 la testul de 8 zile, dar fiind asimptomatici, externarea lor la 10 zile este posibilă. De asemenea, prefectul de Cluj a precizat pentru EBS Radio că nu au refăcut testul la externare,  vor face în schimb testul după expirarea celor 14 zile cât sunt necesare vindecării, chiar dacă potrivit normelor în vigoare nu este obligatoriu.

„Nu am mai făcut testul pentru că nu e necesar la externare. Teoretic nu mai e necesar nici după cele 14 zile, se consideră că te poți întoarce în societate, nu mai exista niciun pericol pentru nimeni. Dar eu cu siguranță voi face un test înainte să revin”, a precizat pentru EBS Radio prefectul.

„Riscurile sunt tot mai mari!”

Mircea Abrudean a subliniat pe de altă parte că este nevoie de responsabilitate din partea tuturor și în perioada următoare.

„Vă doresc tuturor sănătate și vă îndemn, pe mai departe, la responsabilitate maximă și grijă față de dumneavoastră și toți cei dragi. Riscurile sunt tot mai mari și depinde doar de noi sa trecem cât mai repede peste această perioadă dificilă și să revenim încet la normalitate!”, a subliniat Mircea Abrudean.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: