Premieră la Cluj: strada Regele Ferdinand va avea sisteme inteligente de irigații

Strada Regele Ferdinand va avea sisteme inteligente de irigații. Artera aflată în curs de modernizare va avea dotări de ultimă generație și în plus, în zonă au fost deja plantați primii arbori.

 

Strada Regele Ferdinand  va fi dotată cu un sistem de irigații automat cu senzor de ploaie și sistem de scurgere a apelor pluviale, încorporat în noile borduri, anunță autoritățile locale. De asemenea,  va fi instalat și un sistem inteligent de management al traficului.

”Este o premieră pentru proiectele din Cluj, dar din câte știu, nici în România nu mai există așa ceva. Constructorul a reușit să devanseze graficul inițial al lucrărilor, noi încercăm ca până la 1 decembrie să deschidem circulația pe toate cele trei benzi ale străzii, astfel încât și autobuzele să își poată relua traseele”, a declarat pentru EBS Radio, Ovidiu Cîmpean, directorul de dezvoltare al Primăriei Cluj-Napoca.

În același timp, carosabilul străzii a fost finalizat până la stratul de uzură și a început pavarea cu granit a trotuarului de pe latura din fața Poștei Române, respectiv plantarea de arbori. Intenția autorităților este ca, de la 1 decembrie, strada să poată fi redată circulației pe toate cele 3 benzi.

Proiectul de refacere a străzii Ferdinand a început în luna august și mai include și străzile adiacente Emile Zola, Sextil Pușcariu și două tronsoane ale străzii Tipografiei. Valoarea totală a lucrărilor este de peste 3 milioane de euro, cea mai mare parte fiind asigurată din bani europeni.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: FB Ovidiu Cîmpean

 

Ne poți asculta și aici: