Președintele Iohannis: „E și datoria populației, nu doar a sistemului medical, să depășim această pandemie”

Președintele Klaus Iohannis a vizitat ieri Spitalul Militar de Campanie ROL II, care este o secție externă a Spitalului Militar Central amenajată în curtea Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni.

Președintele a declarat că România este pregătită pentru a face față cât se poate de bine acestei pandemii, dar va fi necesară o evaluare serioasă a sistemului sanitar.

„După ce se termină această criză, care din păcate va mai dura, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România și vom lua toate măsurile pentru a avea dotările cu care să facem față oricărei situații, și unei epidemii, și unui dezastru. Îi asigur pe români că suntem pregătiți acum, dar în continuare vor lua măsurile pentru a fi și mai bine pregătiți”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a reluat apelul la respectarea strictă a măsurile de distanțare socială și a prevederilor din ordonanțele militare emise în perioada stării de urgență și a insistat că efortul depășirii pandemiei de coronavirus nu este doar în sarcina sistemului medical, ci a fiecărui cetățean.

„Cel mai important lucru este să ne spălăm foarte des pe mâini, să evităm să ne atingem fizic cu alte persoane. Este o perioadă grea, este o perioadă foarte grea. Din păcate, și asta ne-o spun experții, lucrurile în continuare vor fi mai grave. Ne așteptăm, din păcate, la o creștere a numărului bolnavilor, dar vedem cu toții că și statul se pregătește din ce în ce mai bine. Îmi doresc foarte mult ca și românii să fie din ce în ce mai bine pregătiți și să respecte aceste norme. Împreună vom trece prin această criză”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

Sursa foto: presidency.ro