Prețul de exploatare a clinicii private din comuna clujeană Baciu, stabilit de un evaluator

Autoritățile județene stabilesc astăzi evaluatorul care va fixa prețul de închiriere și exploatare a clinicii private Polaris, în tratatea Covid-19.

Doi evaluatori au depus oferte la procedura de achiziție directă lansată de Consiliul Județean și al cărei termen a expirat ieri. Clinica situată în comuna Baciu dispune de 180 de paturi și a fost inclusă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în lista spitalelor din Cluj care pot trata pacienți infectați cu noul coronavirus. Specialistul desemnat de forul județean va stabili în termen de cinci zile calendaristice, de la data semnării contractului, costurile preluării clinicii, care va funcționa ca o extensie a Spitalului de Boli Infecțioase.

“În afara cheltuielilor strict cu echipamentele și cu tratamentele medicale, care pot fi aproximate de către Spitalul de Boli Infecțioase, pe care noi îl finanțăm, mai sunt acolo cheltuieli care țin de întreținerea acestui spital, pe această perioadă, limitată de timp, subliniez. Un consultant financiar va trebui să ne spună care sunt cheltuielile cu lumină, curent, utilități, inclusiv uzura acelei facilități spitalicești”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Cluj, Valentin Jucan.

Pentru serviciile de evaluare a costurilor de închiriere și exploatare ale clinicii, Consiliul Județean Cluj va plăti 10.000 de lei, fără TVA.

 

Ovidiu Cornea

 

X
X
X