Prima grădiniță publică din Bună Ziua, preluată la patru ani de la finalizare

Prima grădiniță publică din Bună Ziua va deveni funcțională de la sfârșitul acestui an. Clădirea, care are două niveluri, va fi preluată prin donație de la dezvoltatorii mai multor imobile de locuințe din zona de nord a cartierului. Amenajarea și cedarea grădiniței către municipalitate a fost prevăzută printr-un Plan Urbanistic Zonal care datează încă din 2014.

Chiar dacă grădinița a fost finalizată încă din 2016, ea va fi preluată oficial abia acum, printr-o hotărâre a Consiliului Local care urmează să fie luată joi. Aceasta urmează să fie dotată de către municipalitate și să poată fi deschisă cel mai probabil în noiembrie – decembrie:

„A fost un demers destul de anevoios, pentru că investitorul a pus foarte multe condiții. O grădiniță și o creșă publice sunt absolut necesare și locuitorii cartierului Bună Ziua au semnalat de mai multe ori că este nevoie de asemenea utilități publice. Este teren de 1.000 de metri pătrați și construcție de peste 300 de metri pătrați, la parter sunt grupurile sociale și sanitare, toate cele necesare desfășurării activității pentru grădiniță, iar la etaj sunt sălile de curs pentru grupe. Noi vom face dotările, estimez că undeva în noiembrie-decembrie va deveni funcțională”, a declarat pentru EBS Radio viceprimarul Olah Emese.

Cartierul Bună Ziua avea peste 4.600 de locuitori, conform celui mai recent recensământ, din 2011, însă de atunci au mai fost realizate numeroase ansambluri imobiliare. Potrivit unui studiu din 2018, 40% din populația ocupată a cartierului lucra în funcții de conducere sau ca personal specializat în diverse companii din oraș.

Ovidiu Cornea

FOTO Arhivă

Ne poți asculta și aici: