Primăria vrea să construiască un pod care să lege străzile Oașului și Răsăritului. Investiția este de peste 24,4 milioane de lei

Un nou pod va fi construit peste râul Someșul Mic. Acesta va face legătura între străzile Oașului și Răsăritului și va fi construit nu doar pentru a descongestiona traficul, ci și pentru a crea o importantă legătură rutieră pentru această zonă.

Investiția este de peste 24.4 milioane de lei. Podul, cu o suprastructură metalică, va avea o lungime de 57,90 de metri, o lățime de 26 de metri, două piste de biciclete și două trotuare.

În prezent, arată reprezentanții Primăriei, legătura între zona industrială Clujana și Piața Gării se face peste poduri aflate la distanțe destul de mari, ajungându-se astfel ca traficul să se intensifice pe artere rutiere care deservesc alte zone, oricum aglomerate.

Construirea podului și amenajarea intersecțiilor aferente vor contribui la fluidizarea traficului auto, precum și la posibilitatea realizării unor activități economice și recreative în parcurile din zonă.

 

 

Ne poți asculta și aici: