Primarul Clujului, nemulțumit de prestația firmelor de salubritate

Primarul Clujului s-a arătat foarte nemulțumit de prestația celor două firme de salubritate care colectează deșeurile din oraș și a spus că ia în calcul aplicarea unor amenzi de 20.000 de lei.

Prestația celor două firme de salubritate din oraș, în cele două săptămâni de când a intrat în vigoare colectarea selectivă a deșeurilor, nu îi nemulțumește doar pe clujeni, ci și pe edil.

„În ceea ce privește colectarea selectivă sunt extrem de nemulțumit de prestația firmelor de salubritate, care la 1 iulie aveau un număr important de puncte gospodărești care nu erau dotate cu pubele pentru cele patru fracții. Au avut termen două săptămâni, au primit, fiecare, câte o amendă de 20.000 de lei, iar acum se verifică aceste puncte să vedem dacă sunt dotate cu pubele și vor mai primi amenzi dacă nu au făcut-o. Nu am fost mulțumit de informarea celor de la case cu privire la ridicarea gunoaielor”, a spus Emil Boc.

Primarul a spus că pregătește inclusiv documentația de reziliere a contractelor cu cele două firme.

Recent, reprezentanții uneia dintre firmele de salubritate au spus că vor încerca să aducă la zi dotările, dar și că locuitorii orașului, în special cei de la bloc, nu selectează cum trebuie deșeurile.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: