Primele clase de fotbal feminin din România își așteaptă elevele din această toamnă

Odată cu începerea noului an școlar, în cadrul Liceului cu Program Sportiv din Cluj-Napoca vor exista două clase cu fete din întreaga țară, care practică fotbalul de performanță.

Clasele sunt parte a Centrului Olimpic și vor reuni la Cluj-Napoca, în primă fază, 25 de sportive.

„Este un centru prin care dorim să dăm mai multă calitate acestui sport, care are tradiție în Cluj, deoarece, doar pregătindu-le centralizat pe aceste fete vom putea obține performanțe. Lucrul acesta l-a întețeles și Comitetul Olimpic Român și de aceea ne-a dat undă verde. Noi am solicitat o clasă de a IX-a, iar în urma selecțiilor am reținut 15 fete. Restul de până la 25, vor studia la clasa a X-a”, a declarat pentru EBS Radio președintele Comisiei Centrale pentru Fotbal Feminin din Federația Română de Fotbal, Alin Cioban.

Tinerele sportive din cadrul Centrului Olimpic, care va dispune și de un staff tehnic de specialitate, vor beneficia de masă și cazare gratuite. Atât clasa de fotbal feminin, cât și Centrul Olimpic sunt realizate în cadrul unui parteneriat între FRF, Comitetul Olimpic Român și Inspectoratul Școlar Cluj.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: