Primele ventilatoare cumpărate de #Un Singur Cluj au fost livrate la Spitalul Județean

Primele trei ventilatoare mecanice achiziționate de comunitatea #Un Singur Cluj au ajuns, astăzi, la Spitalul Județean Cluj-Napoca. Potrivit reprezentanților inițiativei, ale șapte sunt pe drum. 

Membrii comunității #Un Singur Cluj și-au propus să cumpere zece ventilatoare pentru spitalele din județ. Cei care vor să sprijine acest demers pot achiziționa de aici un bilet de solidaritate până în 15 mai.

Până acum, din donații și bilete de solidaritate s-au strâns 1.000.000 de lei. Din acești bani, pe lângă ventilatoare, comunitatea #Un Singur Cluj a cumpărat și a dotat spitalele din județ cu măști FFP2, măști chirurgicale, viziere, cutii de intubare, termometre, dezinfectanți, postere, alimente sau spații de triaj. De asemenea, s-au închiriat camere de hotel pentru medici și s-a oferit sprijin pentru grupuri civice implicate în lupta cu noul coronavirus.

Ventilatoarele mecanice și de la CERT Transilvania

Și asociația CERT Transilvania vrea să doteze spitalele clujene cu ventilatoare mecanice, iar avansul pentru șapte astfel de aparate a fost achitat deja. Pentru achiziția ventilatoarelor mai este nevoie de 248.000 de lei. Până acum, CERT Transilvania a strâns peste 510.000 de lei din donații și sponsorizări, din care au fost cumpărate echipamente de protecție și mâncare pentru cei aflați în linia întâi, iar membrii asociației au confecționat 70 de porți de decontaminare, care au ajuns în unități medicale din toată țara.

Persoanele care vor sa doneze în continuare pot afla detalii aici.

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/unsingurcluj/