Primul centru independent din Cluj dedicat cercetării coregrafice contemporane ne invită la dans

„Sunt foarte axată pe această zonă în care vreau să scapi de aceste prejudecăți că tu n-ai putea să dansezi, corpul tău nu arată bine etc. Prejudecățile acestea sunt ca și un pulover gros, care nu-ți place, nu-ți face bine la piele, așa că-l dai jos pur și simpu. Și începi să te lași să exiști și să fii liber în exprimare.” Este una dintre misiunile pe care și le-a propus OM Studio, despre care povestește cu multă pasiune coregrafa și dansatoarea Oana Mureșan.

Ea a început dansul devreme de tot, de pe la doi ani, vârstă la care crede că deja se văd bine semnele talentului. De aceea își deschide larg poțile studioului pentru cei mici, pe care vrea să îi ghideze fie în balet, fie în dans contemporan. Dar și cei mari au destule de descoperit despre dans și despre ei înșiși prin dans. Și sunt o mulțime de beneficii de care adulții se pot bucura dansând. Iar, dacă vreți un (re)start al creativității, ea spune că dansul contemporan este cheia perfectă.

Oana Mureșan vorbește cu Anca Brășfălean și despre beneficiile dansului pentru cei mici și pentru cei mari, dar și despre partea de rezidențe artistice și producții pe care și le propune OM Studio. În scurt timp, aici se vor întâlni și vor lucra nu doar artiștii locali, ci și invitați din afara țării. Se preconizează producții noi în fiecare an.

Oricum, este important că dansul ne aduce îmrepună, spune ea, atât la cursuri, cât și la spectacole. Față în față, pentru că doar așa poate fi trăită energia completă a acestei întâlniri fabuloase dintre artist și public.

Ne poți asculta și aici: