Proiecte pentru comunitate. Untold modernizează Spitalul de Copii, iar participanții pot ajuta cu donații

Marile festivaluri nu aduc doar distracție, ci și proiecte pentru comunitate. După ce în primăvară au construit două camere sterile pentru copiii tratați de cancer în Cluj-Napoca, reprezentanții Untold cumpără acum aparate de aer condiționat pentru mai multe secții ale Spitalului pentru Copii.

Inițiativa a pornit de la un apel făcut de jurnalistul Tudor Runcanu, care a tras un semnal de alarmă vizavi de condițiile în care stau cei mici.

„Am îndemnat oamenii să trăim în solidaritate cu starea generală a spitalelor de copii din România și în mod special, aici, la Cluj. Vara, condițiile în care stau copiii sunt destul de grele, temperaturile fiind foarte mari. Și am avut în principal ideea de a face rost de aparate de aer condiționat”, a declarat Tudor Runcanu.

În ultima lună, reprezentanții Untold au instalat 16 aparate de aer condiționat, urmând să fie achiziționate alte 25. În plus, și cei care se vor distra timp de patru zile la festival pot face o faptă bună.

„Dincolo de această primă investiție, am mai lansat un lucru important anul acesta la festival: le vom da ocazia oamenilor să contribuie și ei la oferirea unor condiții mai bune pentru copiii care se tratează la Spitalul de Pediatrie, spital care este și vecin cu festivalul. Și vor avea ocazia ca, la finalul festivalului, să doneze banii care le rămân pe brățară”, a explicat directorul de marketing și comunicare al Untold, Edy Chereji.

Inițiatorii festivalului Untold au derulat, pentru al cincilea an consecutiv, și campania Blood Network, unde cei care au donat sânge au reușit să ajute peste 5.000 de bolnavi.

 

Ioana Pîrlea

 

Ne poți asculta și aici: