Purtarea măștii afară devine obligatorie în alte cinci comune din județul Cluj

Având în vedere creșterea numărului de cazuri de Covid-19, începând cu data de 1 noiembrie comunele Aiton, Căpușu Mare, Fizeșu Gherlii, Ploscoș și Recea Cristur intră în scenariul roșu.

La Căpușu Mare (foto) și in alte patru comune, purtarea măștii devine obligatorie începând de duminică.

 

Astfel, începând de duminică, 1 noiembrie, intră în vigoare obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Amenzile pentru cei care nu poartă masca de protecție sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Înlăturarea măștii este permisă pentru perioade scurte de timp pentru a fuma, a mânca sau a consuma băuturi în afara teraselor, dar și pentru activități sportive individuale sau alte asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.

De asemenea, cinematografele și sălie de spectacole vor fi închise. Activitatea cu publicul în restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor, este interzisă. Restaurantele și cafenelele din hoteluri, pensiunilor sau alte unități de cazare, pot servi clienții cazați. De asemenea, restaurantele pot funcționa în regim de livrare la domiciliu a hranei sau băuturilor alcoolice și nealcoolice.

Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise la terase.

Sălile de jocuri de noroc vor fi închise.

De asemenea, toate unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza comunelor Aiton, Căpușu Mare, Fizeșu Gherlii, Ploscoș și Recea Cristur vor trece la ore exclusiv online. Măsurile sunt în vigoare pentru 14 zile.

 

Sursa foto: Primăria Căpușu Mare

 

Ne poți asculta și aici: