Purtarea măștii în spațiile publice închise devine obligatorie după 15 mai

Românii vor fi obligați, după data de 15 mai, să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

Tot de atunci, se va renunța la declarația pe propria răspundere, astfel încât nu vom mai fi obligați să menționăm unde mergem și de ce ieșim din casă.

„Până în 15 mai, până când se epuizează actuala stare de urgență, toate restricțiile rămân în vigoare! Repet: până în 15 mai stați acasă! Toate restricțiile rămân în vigoare! După 15 mai vom putea să ne mișcăm mai liber, însă viața nu va reveni, din păcate, la normalitatea pe care am cunoscut-o înaintea acestei pandemii. Vom avea un plan de relaxare în pași, vom stabili exact care activitate când poate să înceapă. O activitate extrem de importantă este activitatea școlară și chiar în această după-amiază voi avea o întâlnire cu conducerea Ministerului Educației pentru a începe să elaborăm un plan concret pentru revenirea elevilor la școală. Cum va arăta acest plan va fi prezentat public în momentul în care este elaborat cu toate detaliile aferente. În paralel, se lucrează la o analiză și la un plan care va prevedea exact cum se va reveni în activitatea economică, în special în zonele care au fost puternic restricționate, de exemplu zona comercială. Să nu ne imaginăm că totul revine la normal în 15 mai”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat că unele restricții vor dispărea treptat după data de 15 mai, însă multe altele vor rămâne în vigoare.

 

Sursa foto: https://www.presidency.ro/

 

Ne poți asculta și aici: