„Puțini au mai crezut că U va promova.” „Fără derby-ul U-CFR, viața de suporter ar fi mai plictisitoare la Cluj.”

Invitații lui Ovidiu Cornea, fostul internațional Ioan Ovidiu Sabău și jurnalistul Tiberiu Fărcaș, au vorbit despre performanțele remarcabile de anul acesta ale fotbalului clujean. Cel mai recent, U Cluj a promovat în Liga I, după ce anterior CFR a devenit campioana României.  Reîncepe o veche rivalitate sportivă la Cluj, iar orașul devine un pol sportiv național.

Ioan Ovidiu Sabău: „U Cluj merită să fie în Liga I. În sfârșit, revine acolo unde consider eu că îi este locul. Tinând cont că puțină lume a crezut că U Cluj va mai promova, cu atât mai mai prețioasă este promovarea. E o realizare. E foarte important că jucătorii U și-au revenit pentru meciul de baraj. În primul an, obiectivul ar trebui să fie rămânerea în prima ligă. Rivalitatea între U și CFR nu trebuie întreținută. Această competiție trebuie să rămână una sportivă. Obiectivele echipelor sunt diferite în acest moment.”

Tiberiu Fărcaș: „Este un moment foarte important, mai ales că U s-a clasificat în dauna unei echipe de renume din fotbalul românesc. Promovarea U a fost foarte așteptată. Locul ei este în Liga I.  Greul de acum începe, dar este o performanța remarcabilă pentru că U a început din divizia D. Promovarea lui U Cluj aduce din nou în atenție un vechi meci local, U–CFR. U Cluj trebuie să se mențină în Liga I. CFR vine din postura de campion. Cei de la U îi consideră mari rivali pe cei la CFR. Fără derbyul U-CFR, viața de suporter ar fi mai plictisitoare la Cluj. Acest plus de rivalitate sportivă este un plus pentru toți iubitorii de fotbal din Cluj. Pentru patriotismul local, e un meci foarte important.”

Ascultă emisiunea Forum EBS dedicată performanțelor obținute de fotbaliștii clujeni.

Ne poți asculta și aici: