Reguli mai stricte pentru meciurile din Liga I de fotbal și formate noi pentru ligile inferioare

Noul sezon din Liga I de fotbal, care debutează vineri, va avea reguli mai stricte pentru a face faţă pandemiei.

Echipele care vor avea restanţe înainte de finalul campionatului vor pierde automat meciurile la masa verde. De asemenea, o partidă se poate reprograma o singură dată, iar cluburile trebuie să pună la dispoziţia organizatorilor competiţiei, cu cel puţin 6 ore înainte de disputarea meciului, avizul direcției de sănătate publică.

În plus, confruntările din Cupa României și cele de baraj nu se reprogramează. De asemenea, pentru a disputa un meci, echipele trebuie să aibă cel puţin 13 jucători, dintre care unul să fie portar.

CFR Cluj debutează duminică în noua ediție de Liga I, în deplasare, la Academica Clinceni. Liga I va avea 16 echipe. Play-off-ul se încheie în 26 mai 2021, iar finala Cupa României este programată în 22 mai.

Federația Română de Fotbal a stabilit și modul în care se vor desfășura ligile inferioare

În Liga a doua, noul sezon va debuta în 29 august, iar în primă fază, echipele participante vor juca fiecare cu fiecare o singură dată în sezonul regular. Apoi vor fi repartizate, pe baza clasamentului, în cea de-a doua fază a competiției, play-off sau play-out.

La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct pe prima scenă a fotbalului românesc, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 7 și 8 din play-out-ul Ligii I.

În Liga a treia vor participa 100 de echipe, împărțite în 10 serii. Primele două clasate din fiecare serie vor disputa un baraj în dublă manșă. Apoi, învingătoarele jocurilor se vor duela între ele, tur-retur, iar cele cinci câștigătoare vor promova în liga secundă. Noul sezon din Liga a treia va debuta în 12 septembrie.

Startul Ligii I la fotbal feminin a fost amânat

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a decis amânarea startului Ligii I la fotbal feminin pentru data de 6 septembrie. Inițial, competiția trebuia să înceapă în 23 august. Startul ar putea fi decalat, însă, până în 27 septembrie, în funcție de situația epidemiologică.

Celelalte competiții naționale (L2, L3 și campionatele naționale de junioare) ar urma să înceapă în jurul datei de 4 octombrie, potrivit Federației Române de Fotbal.

 

Sursa foto: Nicu Cherciu/ https://www.facebook.com/cfr1907/

 

Ne poți asculta și aici: