Restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc din Cluj-Napoca se închid de luni

Restaurantele, cafenelele, și sălile de spectacole din Cluj-Napoca, dar și în alte localități din apropiere, se închid începând de luni, 12 octombrie, timp de 10 zile. Masca va fi obligatorie în spații deschise doar în preajma școlilor.

Decizia a fost luată vineri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, după ce rata infectărilor în Cluj-Napoca a depășit 1,5 la mia de locuitori.

Tot de luni, timp de 10 zile nu vor putea fi organizate nici evenimente private precum nunți sau botezuri în aceste unități.

„În acest interval evenimentele private nu vor mai avea loc. Din păcate, acestea prezintă cel mai mare grad de risc de focare. Din anchetele pe care le avem se arată că foarte multe persoane s-au infectat participând la diverse evenimente private”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Terasele localurilor vor fi deschise în continuare, iar acestea vor putea livra mâncare.

De asemenea, va fi suspendată activitatea cinematografelor și a instituțiilor de cultură.

După 10 zile, autoritățile vor reevalua situația, iar activitatea în aceste unități va putea fi reluată doar dacă numărul cazurilor de Covid-19 va scădea.

Restricții similare vor fi impuse și în Florești, Apahida, Feleacu, Căianu, Cășeiu, Câțcău, Cuzdrioara, Mintiu-Gherlii, Mociu, Săcuieu, Sâncraiu, Sic și Vad.

 

Ne poți asculta și aici: