S-a reluat vaccinarea beneficiarilor și angajaților din centrele rezidențiale din Cluj și a început imunizarea altor categorii vulnerabile

Vaccinarea anti-Covid a beneficiarilor și a salariaților din centrele rezidențiale din județ a fost reluată, începând de astăzi.

Aproximativ 1.300 de persoane, în special din unitățile private, mai trebuie să primească serul.

„De astăzi începând și toată săptămâna viitoare, echipele mobile vor vaccina în centrele rezidențiale private. Și mergem înainte în limita dozelor care ne sunt alocate”, a declarat subprefectul Irina Munteanu.

Peste 700 de persoane din centrele rezidențiale, în special din cele publice, au fost vaccinate deja. În paralel, a început vaccinarea în regim special și a altor categorii de persoane, printre care cele aproape 800 de persoane dependente de dializă.

„Din instrucțiunile pe care le avem se continuă vaccinarea persoanelor din centrele rezidențale și a persoanelor dializate, persoanele nedeplasabile și a cele fără adăpost. Am solicitat UAT-urilor o centralizare a persoanelor nedeplasabile, cu consimțământ de vaccinare, și a persoanelor fără adăpost, astfel să știm cum să organizăm, în funcție de dozele existete, și vaccinarea acestor categorii populaționale”, a mai precizat subprefectul Irina Munteanu.

Până în prezent, în județul Cluj, aproximativ 36.000 de persoane au primit deja vaccinul împotriva Covid-19.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: