S-a tras cortina peste ediția de pandemie a TIFF. Trofeul Transilvania a ajuns în Australia

A 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania a ajuns la final.

Marele premiu a fost cucerit, anul acesta, de o producție australiană. Câștigătorul trofeului Transilvania a fost anunțat, în cadrul galei de închidere a TIFF, de actorul András Hatházi, membru în juriu.

„Pentru onestitate, pentru seninătate, pentru înțelegere, pentru actori, pentru regizor, pentru poveste, pentru bucuria vieții spusă prin experiența trecerii noastre dincolo – Trofeul Transilvania, în valoare de 10.000 de euro, i se acordă filmului Babyteeth: Prima iubire, în regia lui Shannon Murphy”, a spus András Hatházi.

„Babyteeth” a primit și Premiul Publicului. Distincția pentru cea mai bună regie a fost acordată pentru două filme: „Patrick” și „Norul din camera ei”.

Premiul pentru cea mai bună interpretare a fost câștigat de Evgeniya Gromova, protagonista peliculei „Fidelitate”, iar actrița Maria Ploae a primit Premiul de Excelență. Lista completă a câștigătorilor poate fi consultată aici.

În acest an, Festivalul Internațional de Film Transilvania s-a desfășurat în condiții speciale, în contextul pandemiei de coronavirus. Evenimentul a avut loc exclusiv în aer liber, în mai multe locuri din Cluj-Napoca, dar și în afara orașului, la Vlaha și Bonțida.

 

Sursa foto: https://tiff.ro/

 

Ne poți asculta și aici: