Sancțiuni aspre pentru șoferii care fac live-uri pe telefon, în timp ce se află în trafic

Șoferii care fac live-uri la volan și cei care încalcă o regulă de circulație în timp ce țin în mână sau folosesc telefonul mobil vor fi aspru sancționați.

Guvernul a aprobat o modificare a Codului Rutier în acest sens. Astfel, pentru șoferii care transmit live în timp ce conduc, sancțiunea constă în 4 puncte penalizare și între 6 și 8 puncte de amendă.

De asemenea, cei care încalcă o regulă de circulație în timp ce țin în mână sau folosesc telefonul mobil vor primi 4-5 puncte-amendă și vor rămâne pietoni pentru 30 de zile.

Noile măsuri sunt foarte importante pentru sporirea siguranței rutiere.

„După cum știm cu toții, este plin Internetul de filme în care cei aflați la volan făceau transmisiuni live. Sunt celebre, din păcate, acele tragedii rutiere în care familii întregi au avut de suferit, au fost distruse și asta ca urmare a faptului că cel aflat la volan în acel moment, în loc să fie atent la drum făcera transmisiuni live”, a declarat pentru EBS Radio purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj, Traian Morar.

Noile reglementări vor intra în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial. În această perioadă, Poliția Rutieră va desfășura activități de informare a participanților la trafic.

 

Ovidiu Cornea

Sursa foto: pixabay.com