Șase noi zboruri, cu 1.000 de oameni, decolează astăzi spre Germania din Cluj. Măsuri suplimentare de ordine

Aproximativ 1.000 de români pleacă și astăzi la muncă în Germania, de pe aeroportul Cluj. De această dată autoritățile au luat măsuri suplimentare și asigură că vor proceda la fel și în weekend când sunt programate noi curse.

100 de jandarmi și polițiști, la aeroport

Un număr de 100 de jandarmi și polițiști au ajuns dimineață la aeroport pentru a asigura măsurile de distanțare socială ale pasagerilor care vor pleca spre Germania cu curse charter.

Deși circa 1.000 de persoane sunt programate să zboare astăzi, doar pentru aproximativ 250 a fost permis accesul de dimineață la aeroport, ne-a declarat prefectul Mircea Abrudean. Restul persoanelor au rămas la limitele de județ, urmând să le fie asigurat accesul spre aeroportul Cluj doar în momentul primirii avizului de zbor din partea Autorității Aeronautice Române.

„Autocarele au rămas la limita de județ până la primirea avizului de zbor!”

Asta a permis ordonarea persoanelor din parcarea aeroportului, cu păstrarea distanței recomandate:

„Oamenii sunt păstrați la distanțe, sunt culoare, sunt 100 de jandarmi și polițiști care patrulează într-una. Organizarea este așa cum trebuie. De la intrarea în județ au oprit toate autocarele, mizcrobuzele, care veneau cu destinația aeroport în momentul în care am aflat  că s-ar putea să nu zboare astăzi și le dăm drumul în momentul în autorizarea de zbor.. Sunt aproximativ 250 de oameni care au venit de dimineață pe care îi ținem la distanța regulamentară. Aceleași măsuri pe care le-am luat și astăzi le vom lua și mâine și duminică: forțe de ordine care să mențină distanța între oameni, măști și mănuși pentru cei care nu au, filtre care le dispunem să nu intre până când nu e clarificată situația zborului. Încercăm să îi organizăm pe zboruri”, ne-a declarat în cursul amiezii, pentru EBS Radio Mircea Abrudean.

La prânz, prefectul Clujului a confirmat primirea avizului de zbor din partea Autorității Aeronautice, astfel că toate cele șase zbouri, programate spre Baden-Baden și Dusseldorf vor decola, după un orar decalat. Inițial, prima cursă era programată la ora 12.00, iar ultima la 20.50.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: