Școlile din Cluj-Napoca și Florești nu se deschid, iar masca rămâne obligatorie afară. Alte patru comune din județ trec în scenariul roșu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a prelungit astăzi măsurile luate acum două săptămâni în Cluj-Napoca, Florești și Tritenii de Jos, având în vedere că numărul cazurilor de Covid-19 a continuat să crească.

Astfel, în toate aceste localități, elevii vor continua cursurile online, iar purtarea măștii afară este, în continuare, obligatorie. Toate celelalte măsuri privind cinematografele, sălile de spectacol, restaurantele și cafenele rămân în vigoare pentru alte 14 zile. Decizia intră în vigoare începând cu data de 5 octombrie.

Încă patru comune în scenariul roșu

Aceleași restricții vor intra în vigoare și în comunele Buza, Frata, Iclod și Țaga, începând de vineri, 6 noiembrie. În toate aceste comune, incidența cazurilor de Covid-19 în ultimele 14 zile, a depășit cigra 3 la mia de locuitori.

Elevii din aceste comune vot trece la învățământul online, iar toți locuitorii, cu excepția copiilor care nu au împlinit 5 ani, vor trebui să poarte mască de protecție afară.

 

Ne poți asculta și aici: