UPDATE | Școlile din Cluj-Napoca rămân la învățământul exclusiv online încă două săptămâni

Școlile din Cluj-Napoca rămân în scenariul roșu de funcționare, de învățământ exclusiv online, încă 2 săptămâni, potrivit unei decizii luate astăzi de autoritățile județene. UPDATE De asemenea au fost prelungite și măsurile de purtare a măștii în toate spațiile publice deschise, precum și interzicearea activității în interior a restaurantelor.

UPDATE Conform deciziei CJSU, măsurile se prelungesc începând de la data la care expiră. În cazul municipiului Cluj-Napoca, asta presupune prelungirea măsurilor din 4 noiembrie până în 18 noiembrie. 

La fel se va întâmpla și cu unitățile de învățământ din celelalte 25 de orașe și comune din județ în care rata cumulată a cazurilor de Covid-19 depășește pragul de 3 la mia de locuitori. Deciziile au fost luate astăzi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj.

„Mesajul este foarte clar, din păcate rata incidenței cazurilor pozitive pe județ este mare, avem 26 de UAT-uri cu peste 3 cazuri la mie, suntem nevoiți să rămânem în scenariul 3 în aceste localități, pentru că există un risc destul de mare ca, odată cu deschiderea școlilor, să se răspândească virusul și la acest nivel. Este un Ordin comun al Ministrului Sănătății și al Ministrului Educației care prevede asta”, a spus pentru EBS Radio, Mircea Abrudean.

Școlile din Cluj-Napoca au trecut la scenariul 3 de funcționare din data de 22 octombrie, pentru o perioadă de 14 zile, până miercuri, 4 noiembrie, potrivit unei hotărâri anterioare a CJSU.

Dacă rata de incidență, care este acum de 5.30 la mia de locuitori, va scădea, CJSU poate stabili suspendarea măsurii mai devreme de 14 zile, a adăugat prefectul Mircea Abrudean.

În acest moment 249 din cele peste 420 de unități de învățământ din județ sunt în scenariul roșu de funcționare.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: