Școlile din România se închid de miercuri

Comitetul național pentru situații speciale de urgență, care s-a reunit luni, a decis suspendarea cursurilor în învățământul preuniversitar în întreaga țară, începând din 11 martie.

Potrivit premierului Victor Orban, toate școlile vor fi închise până în data de 22 martie, inclusiv, cu posibilitatea de prelungire a acestei măsuri, în funcție de cum va evolua situația privind cazurile de infecție cu coronavirus.

„Este o măsură preventivă”, a declarat primul-ministru, care a precizat că s-a luat această decizie și din cauza faptului că foarte mulți cetățeni români din Italia, care au aflat că regiunea Lombardia ar putea fi închisă, se pregătesc se se întoarcă în România.

În legătură cu românii care vin din Italia urmează să se stabilească dacă aceștia vor fi plasați în carantină sau vor fi izolați la domiciliu.

„Vrem să vedem și evoluția în ceea ce privește numarul de cazuri și grija noastră este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare”, a mai spus Victor Orban cu privire la decizia de suspendare a cursurilor timp de opt zile.

De asemenea, au fost luate și măsuri de întărire a controlului la granițe, după ce duminică s-a decis suspendarea zborurilor dinspre și spre Italia până în data de 23 martie.

 

Ne poți asculta și aici: