Se conturează proiectul benzilor dedicate de pe Calea Mănăștur – Moților. A fost publicat PUZ-ul

Autoritățile au publicat o primă variantă a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) care să facă posibilă transformarea zonei, pentru o fluidizare mai bună a traficului și încurajarea transportului alternativ.

Planurile autorităților prevăd o legătură între străzile Uzinei Electrice și Moților, dar și lărgirea străzii Mărginașă, care, odată realizată, ar conecta cartierele Grigorescu și Zorilor.

De asemenea, porțiunea de drum Calea Mănăștur – Calea Moților, cuprinsă între interesecțiile cu străzile Câmpului și Clinicilor, va avea în continuare patru benzi de circulație.

Deși tema de proiect transmisă inițial de autorități firmei responsabile cu realizarea PUZ-ului prevedea cinci benzi de circulație, în urma unei dezbateri organizată în vară s-a optat cu o variantă de doar patru benzi, de câte trei metri lățime fiecare.

Două dintre acestea vor fi dedicate mijloacelor de transport în comun. În plus, vor fi amenajate piste de biciclete delimitate de vegetație și trotuare cu lățimea de doi metri.

Porțiunea de drum Calea Mănăștur – Moților este una dintre cele mai aglomerate din oraș, fiind străbătută într-o oră de nu mai puțin de 3.300 de mașini pe un singur sens de circulație, preciza pentru EBS Radio, Radu Andornic, managerul firmei care a realizat studiul de trafic și PUZ-ul.

Clujenii pot formula observații în legătură cu planurile municipalității până în 17 noiembrie. După conturarea formei finale a Planului Urbanistic Zonal, acesta va fi lansat în consultare publică, urmând să fie aprobat ulterior în Consiliul Local.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: