Se cunoaște componența Consiliului Local. Numele noi care vor lua decizii pentru Cluj

Rezultatele alegerilor schimbă componența Consiliului Local din Cluj-Napoca. Însă doar mai puțin de jumătate din consilieri nu au avut un mandat în perioada 2016-2020.

Patru formațiuni își vor împărți cele 27 de locuri din forul local: PNL (16) USR-Plus (5), UDMR (4) și PSD (2), potrivit datelor de la Biroul Electoral Municipal. Anterior, conformația Consiliului Local era: PNL – 17 mandate, PSD + ALDE 5, UDMR – 5.

Aproape 100.000 de clujeni, mai exact 99.146, din cei aproape 280.000 înscriși pe liste, au fost la urne, prezența fiind de 35.6%.

PNL obține majoritatea în Consiliul Local

Cu peste 53.000 de voturi obținute, Partidul Național Liberal a câștigat 16 mandate de consilier local, cu unul mai puțin decât în ciclul electoral precedent. Dintre candidații formațiunii, doar cinci nu au făcut parte și în perioada precedentă din Consiliul Local. Este vorba de Ionuț Daniel Moldovan, de profesie economist, care lucrează în prezent ca inspector în protecția muncii, Bogdan Florin Covaliu, medic, șef de lucrări la UMF, Marius Beniamin Chira, profesor și totodată inspector școlar, Andrei Irimie, economist, în prezent administrator și Mihaela-Flavia Ibranyi, specialist în relații publice.

Formațiune nouă în forul local

O premieră în forul administrației locale va fi prezența USR, cu 5 consilieri. Este vorba de Alexandra Oană, profesor, Sergiu Hossu, inginer geolog, în prezent director comercial, Adriana Cristian, inginer, în prezent manager de proiect informatic, economistul Radu-Mihai Boloveschi, analist clienți și inginerul Dinu Ionescu, manager de proiect.

UDMR a obținut 4 mandate, iar 2 dintre consilieri, Gergely Bela Racz, economist, totodată lector universitar și Edina Fugel, economist în prezent director, vor fi prezențe noi. Celelalte 2 mandate vor reveni PSD, ambele urmând să fie ocupate de persoane noi, față de perioada 2016-2020. Este vorba de președintele PSD Cluj-Napoca, Anca Florinela Ciubăncan și de Vladimir Mătușan, în mandatul precedent consilier județean. De precizat că Valentin Cuibus, candidatul PSD la Primărie este cel care ocupa poziția secundă pe listele de consilieri ale formațiunii, însă a precizat că va opta pentru un nou mandat de consilier județean, fiind și pe acea listă pe poziția secundă.

Listele cu consilierii locali (în funcție de poziția ocupată pe acestea) se pot vedea AICI.

Restul formațiunilor nu au reușit să obțină pragul necesar de 5% din voturi pentru a-și asigura cel puțin un mandat. În prima ședință a Consiliului Local urmează să fie votați și cei doi viceprimari, din rândul consilierilor locali aleși.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto:  Primăria Cluj-Napoca

 

Ne poți asculta și aici: