Se extinde rețeaua de troleibuze din Cluj. Noi linii vor lega cartierele orașului de parcul Tetarom 2

Rețeaua de troleibuze din Cluj-Napoca se extinde. Astfel, vor fi înființate două noi linii de transport în comun, pe care vor circula doar troleibuzele.

De asemenea, unele trasee deservite în prezent de autobuze vor deveni linii de troleibuz.

Două noi linii de troleibuz, 10 și 14, ar urma să lege parcul industrial Tetarom 2, de la capătul Bulevardului Muncii, de cartierele Gheorgheni, respectiv Mănăștur.

De asemenea, patru linii de autobuz, 23, 33, 34 și 48 vor fi deservite de troleibuze. Odată proiectul implementat, troleibuzele vor circula în premieră pe străzi precum Liviu Rebreanu sau aleea Băișoara, respectiv pe Bulevardul Muncii sau pe strada Emerson.

Peste 50 de troleibuze pe sens circulă într-o oră de vârf în Cluj-Napoca, pe cele șapte linii existente în prezent. De asemenea, începând din acest an o parte din cele 50 de noi troleibuze achiziționate pe bani europeni vor fi introduse în circulație.

„Ideea este să legăm unele cartiere, precum Mănăștur și Gheorgheni de zona industrială, inclusiv de Piața 1 Mai, de zona Bulevardului Muncii și parcul industrial de acolo. Pe lângă că sunt multe societăți comercială, s-a dezvoltat și partea de locuit”, a declarat pentru EBS Radio directorul Companiei de Transport Public Cluj, Liviu Neag.

„Compania de Transport Public a fost prinsă într-un proiect amplu de modernizare și în special de extindere a transportului nepoluant, soluția pe care vrem să o adoptăm, cum este cazul cu troleibuzul, merge chiar în sensul acesta”, a adăugat acesta.

Primăria clujeană a lansat zilele trecute licitația pentru studiile premergătoare extinderii și modernizării rețelei de troleibuze din oraș, care acoperă în prezent aproape 140 de kilometri. Autoritățile estimează că proiectul va deveni funcțional în cursul anului viitor.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: