Se reiau zborurile spre mai multe destinații externe de pe Aeroportul Internațional Cluj. Fără distanța optimă în interiorul avionului

Mai multe zboruri vor fi reluate din această săptămână de pe Aeroportul Internațional din Cluj.

Este vorba despre cursele spre Austria, Germania și Elveția, care vor fi disponibile de miercuri, 17 iunie. Astfel, clujenii vor putea ajunge spre destinații precum Viena, Berlin, Dortmund, Frankfurt sau Basel. Iar în perioada 19-28 iunie se reiau și zborurile către Irlanda, cu o frecvență de două ori pe săptămână.

Biletele se află deja în vânzare și pot fi rezervate pe site-urile companiilor aeriene sau la agențiile de ticketing.

Distanța optimă între pasageri nu poate fi asigurată în avion

Directorul Aeroportului din Cluj-Napoca, David Ciceo, a spus la EBS Radio că dacă în aeroport sunt luate toate măsurile recomandate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, odată intrați în avion, distanța optimă dintre pasageri nu mai este asigurată.

„În interiorul aeroportului, pasagerilor le recomandăm să ajungă cu 3 ore înainte, este obligatoriu să poarte mască de la intrarea în terminal pe tot timpul călătoriei, intră în terminale doar pasagerii, avem dezinfectant pentru mâini la intrare, este obligatoriu. De asemenea, avem covorașe cu dezinfectant, se asigură distanțarea socială până la urcarea în avion. În avion sunt obligați să poarte mască, dar nu este distanțare socială în avion”.

Odată cu noua etapă de relaxare, care a intrat în vigoare de luni, 15 iunie, persoanele asimptomatice care vin în România din 17 țări nu mai sunt nevoite să stea în carantină sau izolare. Acestea sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

În schimb, cei care ajung în țara noastră din statele care nu se regăsesc pe lista statelor exceptate de la carantină, dar care tranzitează țări care sunt exceptate, au în continuare obligația izolării la domiciliu sau a carantinării.

Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni.