Șefa ISJ Cluj: Alternarea cursurilor clasice cu cele online are cele mai mici dezavantaje

Elevii din învățământul preuniversitar ar putea alterna, în noul an școlar, prin rotație, cursurile față în față cu cele online. Este una din principalele variante luate în calcul de autoritățile centrale din domeniul educației și al sănătății.

Șefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Marinela Marc, a participat săptămâna aceasta la o primă rundă de discuții interministeriale pe tema formatului anului școlar viitor, la dezbateri fiind invitat și primarul Emil Boc.

Inspectoratul clujean a avut mai multe propuneri, iar dintre variantele discutate, cea a alternării orelor în format clasic cu cele desfășurate online pare cea mai fezabilă.

„La școlile mici, din mediul rural,  se poate desfășura (ora de curs, n.red.) cu distanțare socială, fără nicio problemă. Problema o reprezintă școlile mari din municipii și nu ai suficiente spații să împarți clasa în două și să îi răsfiri nici măcar în două shcimburi. Cred că prin rotație, grupele vor merge o săptămâna la școală,o săptămână vor sta acasă, cu posibilitatea de a înregistra activitatea din clasă pentru cei de acasă. Mi se pare varianta cea mai fezabilă. Pentru că nici nu poți să dublezi activitatea cadrelor didactice, să țină dimineața cu o grupă, după masă cu o grupă, mai este activitatea aceasta de after-school, pentru că părinții trebuie să meargă, totuși la muncă…”, a declarant Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Cluj.

Potrivit șefei ISJ Cluj, anul școlar va începe, dar inclusiv data urmează să fie definitivată în funcție și de evoluția pandemiei, dar și de măsurile luate de alte state europene.

Conform calendarului stabilit până acum de Ministerul Educației, anul școlar ar urma să înceapă în 14 septembrie.

 

Ovidiu Cornea

 

X
X
X