„Senzația” Billie Eilish a câștigat cinci premii Grammy

Billie Eilish a triumfat la premiile Grammy adunând cinci trofee din șase nominalizări.

Billie Eilish, a câștigat premiul pentru piesa anului cu „Bad Guy”. Ea a mai fost distinsă cu un Grammy pentru „Cel mai bun album vocal pop” pentru „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”. Finalul serii i-a aparținut în întregime, artista ridicând și trofeele pentru „Cel mai bun nou artist”, „Înregistrarea anului” și „Albumul anului”, potrivit Mediafax.

Billie nu a fost singura membră a familiei sale premiată duminică, la cea de-a 62-a ediție a premiilor Grammy, la Los Angeles. Fratele ei, Finneas, a primind duminică premiul Grammy pentru producătorul anului, categoria dedicată muzicii non-clasice.

Billie Eilish Pirate Baird O’Connell are 18 ani și a făcut senzație, în 2016, cu „Ocean Eyes”, un cântec scris și produs de fratele ei Finneas, cu care colaborează de atunci.

Billie Eilish va interpreta și cântecul principal de pe coloana sonoră a următorului film din seria James Bond. Artista a compus cântecul alături de fratele ei, care are 22 de ani.

A 62-a ediţie a premiilor Grammy a fost deschis cu un recital susținut de artista cu cele mai multe nominalizări, Lizo. Un moment special a fost dedicat baschetbalistului Kobe Bryant, decedat în cursul zilei de duminică. Alicia Keys și Boyz II Men au interpretat piesa “It’s So Hard to Say Goodbye to Yesterday” ca un omagiu adus sportivului dispărut în urma unui accident de elicopter.

Lizzo a și deschis seria premiilor decernate în transmisiune directă, ridicând trofeul pentru cea mai bună interpretare pop, pentru „Truth Hurts”. Artista a fost nominalizată la opt categorii. A câștigat în total trei premii, fiind laureată în prima parte a zilei și pentru cea mai bună interpretare R&B tradițional, ca și pentru cel mai bun album urban contemporan.

După ce au câștigat premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare a unui duo/grup country și în 2019, cu „Tequila”, Dan+Shay au repetat isprava și duminică, revenind pe scenă pentru a ridica trofeul pentru „Speachless”.

La a treia nominalizare, Tyler, The Creator a câștigat primul Grammy din carieră pentru „Igor”, „Cel mai bun album rap”.

Înaintea galei principale s-au acordat 75 de distincții într-o ceremonie organizată separat. Printre cei premiați în avans s-au numărat Lizzo, Eilish, Lil Nas X, Lady Gaga și Beyoncé.

Lizzo a primit trofee pentru urban contemporary album, pentru „Cuz I Love You” și interpretare R&B traditional, pentru piesa „Jerome”. Lil Nas X, cu „Old Town Road” a câștigat pentru cea mai bună interpretare pop/duo group pentru varianta remix cu Billy Ray Cyrus. Piesa a primit și trofeul pentru cel mai bun video muzical.

Beyoncé a câștigat pentru „Homecoming” trofeul pentru „Cel mai bun film muzical”. Michelle Obama a fost premiată cu distincția pentru „Cel mai bun album spoken word” pentru versiunea audio a volumului său „Becomin”. Premiul a fost ridicat de muziciana de jazz Esperanza Spalding în numele fostei prime doamne.

Elvis Costello & The Imposters au câștigat, pentru „Look Now”, premiul pentru „Cel mai bun album pop tradițional”, printre cei nominalizați la acest trofeu fiind Andrea Bocelli, Michael Buble, John Legend și Barbra Streisand.

Pentru „Cea mai bună înregistrare dance”, premianții au gost The Chemical Brothers pentru „Got To Keep On”, tot ei plecând și cu trofeul pentru „Cel mai bun album dance/electronic”, pentru „No Geography”.

Chitaristul Gary Clark Jr. a câștigat trei trofee, albumul său „This Land” fiind premiat drept „Cel mai bun album contemporan de blues”, în timp ce piesa care a dat titlul albumului i-a adus premiile pentru „Cel mai bun cântec rock„ și „Cea mai bună interpretare rock”.

Printre momentele speciale ale primei părți a zilei de duminică, premiile Grammy au prilejuit și revenirea legendarei Gloria Gaynor, vedeta muzicii disco premiată în 1980 pentru „I Will Survive”. Cântăreața a fost premiată pentru prima dată din 1980 pentru cel mai bun album gospel, „Testimony”.

O premieră a fost triumful lui Tracy Young, care a devenit prima femeie premiată pentru „Cel mai bun remix”, pentru varianta piesei Madonnei, „I Rise.”

Tanya Tucker, a câștigat, la 61 de ani, primul trofeu Grammy din carieră pentru „Cel mai bun album country”, „While I’m Livin”. Tot ea a câștigat și premiul pentru cea mai bună piesă country pentru „Bring My Flowers Now”.

De asemenea, Willie Nelson a primit, la 86 de ani, premiul pentru „Cea mai bună interpretare country” pentru „Ride Me Back Home”.

Pentru „Cel mai bun album de comedie” a fost premiat „Sticks&Stones”, cu David Chapelle, fiind al treilea an în care actorul este premiantul categoriei. Nipsey Hussle, rapperul care a murit în luna martie la 33 de ani, a câștigat un premiu pentru „Racks in the Middle”, pentru „Cea mai bună interpretare rap”.

Anul trecut, vedeta premiilor Grammy a fost Childish Gambino, care a obținut patru trofee pentru piesa „This is America”.

 

Sursa foto: Billie Eilish

 

X
X
X