Sesiune specială de Evaluare Națională și la Cluj, în contextul Covid. Trei elevi vor participa

Trei elevi din județul Cluj vor participa la sesiunea specială a Evalării Naționale, organizată în premieră în acest an din cauza pandemiei de Covid-19.

 

Este vorba de 2 elevi din Cluj-Napoca și unul din Florești, care nu au putut participa din motive medicale la probele desfășurate săptămâna trecută. Elevii înscriși la sesiunea specială vor susține luni proba scrisă la Limba și Literatura română, iar marți cea la Matematică. Proba la Limba maternaă este programată miercuri, iar afișarea rezultatelor va avea loc în 2 iulie.

„S-au înscris și la Cluj 3 elevi. Unul dintre ei a participat la prima probă, la Limba și Literatura română și s-a îmbolnăvit ulterior, deci va participa doar la Matematică. Ceilalți doi nu au putut participa, au adus adeveriunță medicală, conform procedurii stabilite de minister și vor participa la examenul pe care îl organizăm, de luni. Nu sunt cu Covid-19 copiii noștri, dar pot fi și alte afecțiuni care au apărut în timpul desfășurării examenului și care i-a împiedicat să participe la probe”, a declarat pentru EBS Radio, Marinela Marc.

Ea a mai precizat că este primul an când se întâmplă acest lucru, tocmai pentru a da o șansă elevilor care poate Covid-19, sau sunt izolați din cauza vreunui membru al familiei și nu pot participa la examen.

„Doar pentru aceste cazuri va fi o sesiune specială de Evaluare Națională, la fel cum va fi și la Bacalureat”, a spus pentru EBS Radio inspectorul școlar general al județului Cluj, Marinela Marc.

Cel puțin un candidat la sesiunea specială de BAC

Cel puțin un candidat din județ se anunță și la sesiunea specială de Bacalaureat. Este vorba de o elevă a cărei mamă a fost diagnosticată cu Covid-19, iar tânăra a trebuit să respecte măsura izolării. Înscrierile la sesiunea specială de Bacalureat este programată între 29 iunie și 3 iulie, prima probă fiind programată în 6 iulie.

 

Ovidiu Cornea