Și-au propus să facă 10.000 de viziere și au ajuns la peste 300.000. Mii de persoane din prima linie au beneficiat de ajutorul comunității de „makeri” din România

Peste 2.600 de voluntari au venit în ajutorul celor aflați în lupta cu Covid-19 de la debutul pandemiei, iar vizierele produse de ei au ajuns până în Republica Moldova.

Programul Viziere.ro a început pe 18 martie 2020 cu o echipă de voluntari care, prin fonduri proprii și sponsorizări, a început producția de viziere pentru cei din prima linie implicați în lupta cu Covid-19. Voluntarii și-au propus să producă și să doneze 10.000 de viziere către cadrele medicale din prima linie, dar cererile au depășit cu mult așteptările și lista de solicitări continuă să crească.

„Solidaritatea și-a spus cuvântul și a completat acolo unde era nevoie, prin eforturile și dedicarea unei echipe de peste 2.600 de voluntari care a ales să se implice activ pentru cei din prima linie”, spun cei de la Viziere.ro

Astfel, au fost produse și distribuite peste 300.000 de viziere către mai bine de 1.700 de instituții, spitale, cabinete medicale, școli, licee, sau servicii de ambulanță.

În 23 centre regionale din toată țara au fost distribuite 332.000 vizere către medici, asistente sau personal din prima linie, către peste 1.700 unități medicale, CMI-uri, organizații și instituții și mișcarea s-a extins până în Republica Moldova.

Programul Viziere.ro se încheie la 1 septembrie

„La mai bine de 5 luni în care am făcut toți eforturi uriașe pentru a atinge aceste cifre și pentru a ajunge la toți cei care ne-au solicitat viziere prin acest proiect, a venit momentul să anunțăm faptul că vom închide acest proiect minunat pe data de 1 septembrie 2020. Pentru noi acest proiect a fost unul de suflet și ne-am implicat enorm pentru a ajunge la toți cei care sunt în prima linie și nu numai. În primele 2 luni de proiect voluntarii au muncit câte 16 ore pe zi pentru a atinge rezultatele de astăzi”, spune Cristiana Bogățeanu, managerul programului Viziere.ro.

Cei din prima linie, care au nevoie în continuare de viziere le vor primi dacă vor completa un formular, până la data de 1 septembrie.

 

Sursa foto: Viziere.ro

Ne poți asculta și aici: