Simularea examenului de admitere la UMF Cluj se va desfăşura online. S-au înscris peste 1.600 de elevi

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” vine şi în acest an în sprijinul tinerilor care doresc să studieze Medicina, Medicina Dentară sau Farmacia şi organizează o nouă simulare a adimiterii, de data aceasta online.

În ciuda contextului în care ne aflăm, anul acesta au ales să se înscrie cu peste 100 de liceeni mai mult faţă de cei care și-au exprimat opțiunea de a participa la simulate în 2019. Potrivit reprezentanților UMF, 1.675 de elevi se vor familiariza cu condițiile adevărate de concurs.

„Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoștințelor candidaților. An de an exigența crește, demersul fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviți candidați pentru viitorul sistemului național de sănătate. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile de medic şi farmacist”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

Din cauza condițiilor generate de pandemia de coronavirus,
cea de-a XI-a ediţie a examenului de simulare a admiterii va avea loc, în premieră, online, pe platforma Hypertalk Education.

Liceenii care au dorit să își verifice sau să îşi consolideze cunoștințele au avut ocazia să participe la cursuri de pregătire online, puse la dispoziţia lor pe aceeaşi platformă. Fiecarui candidat i s-a generat un cont individual care i-a asigurat accesul pe platformă.

Cursurile au fost înregistrate în prealabil, însă s-a asigurat o permanentă comunicare cu elevii, interacţiunea cu cadrele didactice realizându-se prin modulul de forum al platformei. Cursurile de pregătire vor rămane la dispoziţia celor înscrişi, putând fi accesate în orice moment, până la data examenului.

Un tutorial video cu utilizarea modulului de testare al platformei va fi postat pe site-ul universităţii, www.umfcluj.ro.

Examenul de simulare a admiterii va avea loc în data de 16 mai 2020.